KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

1.     Na mocy przepisów ogólnego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. o ochronie danych osobowych (dalej : RODO) Region Warmińsko-Mazurski NSZZ „Solidarność” z siedzibą w Olsztynie przy ul. Głowackiego 28, jest administratorem Pana/Pani danych osobowych  (dalej : Administrator danych osobowych).

2.     Jako Administrator danych osobowych informuje Pana/Panią, iż :

• podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu zawarcia i wykonania zawartej
    umowy lub wynikającego z członkostwa w strukturach organizacji związkowych(dalej: Umowa/deklaracji członkowskiej);
  • posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b) i zgodnie z treścią RODO;
  • kontakt z inspektorem ochrony danych u Administratora danych osobowych możliwy jest pod adresem e - mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub nr tel. 89 535-38-12 ;
  • dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do wykonania Umowy/trwania członkostwa zgodnie z przepisami prawa;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00 - 193 Warszawa) gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO;
  • Pana/Pani dane osobowe mogą podlegać profilowaniu w celach związanych z wykonaniem Umowy/ członkostwem lub celach marketingowych, jeżeli zostały wyrażone takie zgody;
  • Administrator danych osobowych zastrzega możliwość zautomatyzowanego podejmowania decyzji w zakresie przedstawienia oferty, zawarcia lub wykonania Umowy/ członkostwa przez systemy informatyczne, jeżeli  jest to niezbędne dla wskazanych celów. W tym zakresie przysługuje Panu/Pani prawo do uzyskania interwencji pracownika, prawo do wyrażenia własnego stanowiska i do zakwestionowania decyzji podjętej w zautomatyzowany sposób przez system informatyczny.

Olsztyn 31.07.2018 r.