16.09. - pikieta protestacyjna przed siedzibą Komisji Europejskiej w Warszawie

WAŻNE!

Członkowie i sympatycy Związku!

Informuję, że decyzją Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Region Warmińsko-Mazurski organizuje wyjazd na protest przed siedzibą Komisji Europejskiej w Warszawie w dniu 16-09-2017 r. w/s wieku emerytalnego. Tego dnia o godzinie 12:00 będziemy protestować w obronie przywróconego wieku emerytalnego dla kobiet mężczyzn tj. 60 i 65 lat.

Protestujemy, gdyż Komisja Europejska swoimi decyzjami chce zmienić decyzję naszego Parlamentu i zrównać wiek uprawniający do emerytury kobiet i mężczyzn.

Prosimy o aktywny udział w akcji związku i uczestnictwo w planowanej pikiecie. Proszę o zgłaszanie list uczestników protestu do dnia 14-09-2017 r. celem zabezpieczenia autokarów.

Ze związkowym pozdrowieniem

Przewodniczący Zarządu Regionu W-M NSZZ"S"

Józef Dziki