Archiwum

XXIII Spartakiada Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność"

21-22.06.2019 r. w Pieckach ( Ośrodek Wypoczynkowy Ostrów Pieckowski ) spotkają się związkowcy z organizacji zakładowych "S" należących do Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność".  Rywalizując w sportowych zawodach i wspólnie wypoczywając będą umacniać wzajemne kontakty.

Impreza ma już swoją tradycję. Jej kolejne edycje odbywają od od wielu lat także w Regionie Warmińsko-Mazurskim. Patronat Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ "Solidarność" Piotra  Dudy nadaje Spartakiadzie status zdarzenia ważnego dla całego Związku. Wśród organizatorów są także : wiceprzewodniczący KK Bogdan Kubiak, Przewodniczący Regionu Warmińsko-Mazurskiego NSZZ "Solidarność" Józef Dziki oraz Przewodniczący Sekretariatu Przemysłu Spożywczego NSZZ "Solidarność" Zbigniew Sikorski.

Patronat honorowy: Wójt Gminy Piecki Agnieszka Kurczewska. Patronat medialny : Tygodnik Solidarność

Związkowcy zmierzą m. in. w biegach przełajowych, piłce nożnej, siatkówce, rzutach do kosza, tenisie stołowym i przeciąganiu liny. Będzie także tradycyjna sztafeta zakładów pracy.

W ubiegłym roku zwycięzcą klasyfikacji generalnej została drużyna Zakładów Przemysłu Cukierniczego "Mieszko" z Raciborza. W klasyfikacji generalnej reprezentująca Region W-M drużyna Animex Morliny Ostróda uplasowała się rok temu na trzecim miejscu.

fot. Krzysztof Krzyżaniak                                                                                          ( informacja własna )