Archiwum

Wybrano władze Oddziału Regionu W-M NSZZ Solidarność w Giżycku

19.12. br. odbyło się w siedzibie giżyckiego Oddziału Regionu sprawozdawczo-wyborcze zebranie delegatów z organizacji zakładowych "S" z Giżycka, Pisza, Węgorzewa i Rucianego-Nidy.

Gośćmi spotkania byli Przewodniczący ZR Józef Dziki, Skarbnik ZR Krzysztof Krzyżaniak oraz Sekretarz ZR Wojciech Kowalski.

Zebrani wysłuchali zwięzłej relacji Przewodniczącego ustępującej Rady Oddziału Mirosława Zduńczyka z najważniejszych wydarzeń i działań podejmowanych w ciągu minionej kadencji. Przewodniczący poinformował także o swojej decyzji nie kandydowania ponownie do Rady Oddziału. Otrzymał od zebranych serdeczne podziękowania za niezwykłe zaangażowanie i wysiłek włożony pracę związkową.

Następnie przystąpiono do wyborów. Ostatecznie zdecydowano, że Rada Oddziału w nowej kadencji będzie działała w składzie ośmioosobowym ( Przewodniczący + 7 członków ).

Przewodniczącą Rady Oddziału wybrano Renatę Andruszkiewicz ( MOZPO Wilkasy )

Członkami Rady Oddziału zostali : Krzysztof Biega ( ES SYSTEM WILKASY Sp. zo.o. ), Marek Borkowski ( SKLEJKA PISZ SA ), Anna Drożyner ( ZUK Węgorzewo ), Dariusz Dykyj ( PSP Giżycko ), Robert Iłowiecki ( MOZPO Pisz ), Anna Orczyc-Musiałek ( MOZPO Wilkasy ), Tomasz Wawrzyński ( SKLEJKA PISZ SA )

W ostatniej części spotkania dyskutowano między innymi o przyszłym funkcjonowaniu Oddziału przedstawiciele Zarządu Regionu odpowiadali na zadawane pytania odnosząc się do nich.