Archiwum

NSZZ "Solidarność" świętuje swoje 37-me urodziny

Od 37-miu lat ostatnie dni sierpnia są dla nas sympatyków, członków i działaczy NSZZ "Solidarność" okazją do wspomień, refleksji, spotkań i wspólnego świętowania rocznicy powstania organizacji, która nas łączy - pierwszego w postkomunistycznej Europie niezależnego związku zawodowego - NSZZ "Solidarność".

W tym roku m.in. : 27 sierpnia - Olsztyn !  /  31 sierpnia - Gdańsk !

( fotorelacja z uroczystości na Placu Solidarności w Olsztynie )

Główne uroczystości regionalne odbędą się 27 sierpnia br. w Olsztynie :

Program obchodów

11.30 - Spotkanie przy obelisku "Solidarności" / Plac Solidarności / z udziałem związkowych pocztów sztandarowych - wystąpienia okolicznościowe, składanie kwiatów.

Po zakończeniu uroczystości na Placu Solidarności wspólne przejście do Kościoła Najświętszego Serca Pana Jezusa / ul. Mickiewicza 10 /

13.00. - Uroczysta Msza Św. w intencji naszego Związku.

Serdecznie zapraszamy do udziału w uroczystościach wszystkich, którzy doceniają niezwykłe znaczenie NSZZ "Solidarność" w tworzeniu i utrwalaniu podstaw dla wolności i demokracji w naszej Ojczyźnie.

27 sierpnia 2017 - uroczystości na Placu Solidarności w Olsztynie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GDAŃSK

31 sierpnia w Gdańsku, jak co roku, po uroczystej Mszy Św. w Kościele Św. Brygidy związkowcy NSZZ "Solidarność" przejdą na plac przed historyczną bramą Stoczni Gdańskiej aby tam, pod Pomnikiem Stoczniowców, złożyć wieńce i kwiaty w hołdzie uczetnikom wydarzeń z 1980 roku.

Msza Św. w kościele Św. Brygidy rozpoczynająca uroczystości jest zaplanowana na godzinę 17.00.

Wyjazd sprzed siedziby Regionu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie ( ul.Głowackiego 28 ) planujemy w czwartek 31.08. br. o godz. 12.30.

informacja  własna