Archiwum

Nowe władze Oddziału Regionu W-M w Szczytnie

( 26.05. ) Delegaci organizacji zakładowych NSZZ"S" ze Szczytna, Nidzicy, Barczewa, Wielbarka i Spychowa powołali Radę Oddziału Regionu W-M.

Pierwsze spotkanie w przedstawicieli organizacji zakładowych NSZZ "Solidarność" skupionych w szczycieńskim oddziale Regionu odbyło się 14.05. br. Omówiono wtedy aktualne kwestie działania Związku w kraju i w regionie. Wśród poruszonych problemów lokalnych najwięcej uwagi poświęcono trudnej sytuacji w Szpitalu Powiatowym w Szczytnie, gdzie wciąż dochodzi do niezgodnych z prawem działań kierownictwa placówki.  Przewodnicząca szpitalnej KZ Anna Mulson zwróciła się do Przewodniczącego ZR Józefa Dzikiego o udział w rozmowach z Dyrektor szpitala. Do oczekiwanego spotkania doszło 26.05.

26.05. miało także miejsce ponowne zebranie delegatów organizacji zakładowych - tym razem ostatecznie dokonano wyborów władz Oddziału Regionu W-M NSZZ "S" w Szczytnie.

Funkcję Przewodniczącego powierzono Andrzejowi Wróblowi, który w poprzedniej kadencji był już członkiem Rady Oddziału. Zdecydowano także, że nowa Rada będzie siedmioosobowa - kandydatury jej nowo wybranych członków były zgłaszane do głosowania z uwzględnieniem miejscowości, z których się wywodzą.