Archiwum

Nowy skład Rady Oddziału Regionu W-M NSZZ"S" w Kętrzynie.

( 18.05. ) Przedstawiciele organizacji związkowych z Kętrzyna, Mrągowa i Reszla dokonali wyboru władz Oddziału Regionu.

Podjęte decyzje kończą okres funkcjonowania lokalnej "Solidarności" bez wybranego zgodnie z regułami przyjętymi Przewodniczącego Oddziału Regionu W-M. Po rezygnacji kol. Tadeusza Wasilewskiego związanej m.in. z likwidacją POLMOT w Biedaszkach kontakty "oddziałowe" z Zarządem Regionu W-M utrzymywane były głównie za pośrednictwem kol. Andrzeja Pardy szefa "Solidarności" w kętrzyńskiej SM "Pionier".

Właśnie Andrzej Parda został przez delegatów wybrany na Przewodniczącego Oddziału - uzyskał w tajnym głosowaniu jednogłośne poparcie. W pracy na rzecz Związku wspierać go będzie czterech nowych członków Rady Oddziału. Podobnie jak w innych oddziałach zebranie, w którym uczestniczył Przewodniczący ZR W-M Józef Dziki, było także okazją do wymiany najważniejszych, aktualnych informacji związkowych.