Archiwum

Oddziały Regionu W-M w Iławie i w Ostródzie już po wyborach.

Do końca maja w Oddziałach Regionu Warmińsko-Mazurskiego NSZZ "S" zostaną przeprowadzone wybory władz struktur terenowych Związku. Jako pierwsze ukonstytuowały się Rady Oddziałów w Iławie i w Ostródzie.

Spotkanie wyborcze w Iławie odbyło się 30 kwietnia. Przedstawiciele z organizacji zakładowych działających m.in. w Iławie, Lubawie, Nowym Mieście Lubawskim wybrali Przewodniczącego - funkcję sprawował będzie kol. Janusz Domżalski - oraz dziesięciu członków Rady Oddziału w składzie której znalazły się osoby reprezentujące wszystkie uczestniczące w wyborach organizacje.

Z kolei 7 maja w Ostródzie doszło do spotkania przedstawicieli organizacji zakładowych  skupionych w ostródzkiej strukturze terenowej Związku. Należą do niej członkowie "Solidarności" m.in. z Ostródy, Moraga, Łukty. Nowym Przewodniczącym został kol. Henryk Ciuksza, który w poprzedniej kadencji był jednym z członków Rady Oddziału. Zdecydowano też, że podobnie jak w poprzedniej kadencji Rada Oddziału będzie ośmioosobowa.

Zarówno w Iławie jak i w Ostródzie w zebraniach uczestniczył Przewodniczący Zarządu Regionu W-M NSZZ "S" Józef Dziki, który rozmawiał z działaczami organizacji zakładowych o aktualnych sprawach Związku.

Kolejne zebrania wyborcze planowane są do końca maja : 12 maja w Ełku, 14 maja w Szczytnie, 18 maja w Kętrzynie, 21 maja w Giżycku28 maja w Bartoszycach